• truck Geen verzendkosten
  • helpdesk Helpdesk 7 dagen per week
  • achteraf betalen Bij ons kun je achteraf betalen

Gedenksteen hond laten maken

Een hond of kat kan een dierbaar bezit zijn voor mensen. Als lid van de familie of als maatje voor een alleenstaande is een huisdier van groot belang. Wanneer je dan afscheid moet nemen van je dierbare viervoeter valt dat zeker niet mee en wil je meestal een waardig afscheid. Uiteraard wil je ook je herinneringen levendig houden.

  • Bepaal welke gedenksteen je wilt bestellen
  • Maak online je eigen ontwerp
  • Levertijd 1 à 2 werkdagen
  • Geen verzendkosten
Als je leisteen beschadigd wordt het grijs en van deze techniek maken wij gebruik met onze lasermachines. Vervolgens voorzien wij dit product van 4 gaatjes. Een bevestigingssetje sturen wij altijd mee zodat u deze steen altijd netjes kan bevestigen. Behalve mooi zijn onze gedenkstenen ook weersbestendig.

Grafsteen voor hond of kat.

Dat kan met een gedenksteen voor je hond of kat te laten maken bij Namenenzo. Voor een extra persoonlijk afscheid van je dier kun je de gedenksteen voor hond zelf maken. Als je een keuze hebt gemaakt uit de verschillende maten en vormen van onze leisteen gedenkstenen, die wij beschikbaar hebben, kun je beginnen met het personaliseren van je steen. Natuurlijk plaats je in ieder geval de naam van jouw geliefde vriend op de gedenksteen en eventueel zijn geboorte- en sterfdatum. Het lettertype kun je online zelf uitzoeken. Om een persoonlijke gedenksteen voor je hond zelf te maken kies je daarna een afbeelding voor op de steen. Wij hebben verschillende afbeeldingen met een silhouet van een hond, zodat je er één kunt uitkiezen, die op jouw hond lijkt. Of neem één van de afbeeldingen, die de relatie tussen jou en je hond uitdrukken. Een mooie pootafdruk kan natuurlijk ook. Vervolgens kun je nog een tekst toevoegen om de mooie gedenksteen voor je huisdier zelf te maken. Kies een kort gedicht of een mooie uitspraak, die jouw hond het beste beschrijft. Doordat jij de gedenksteen helemaal zelf hebt ontworpen, heb je een unieke steen, die laat zien, hoe jouw trouwe viervoeter was. Een mooie manier om de herinnering levend te houden.


De zelf ontworpen steen kun je vervolgens plaatsen op de plek in de tuin, waar je je hond hebt begraven. Een anonieme begrafenis heeft vaak niet te voordeur. Maar ook als je je hond op een dierenbegraafplaats wilt begraven, kun je de gedenksteen voor je hond voor bij het graf zelf bij ons ontwerpen en bestellen. Als je je hond niet wilt begraven, maar wilt laten cremeren, kun je door deze gedenksteen voor je hond zelf te ontwerpen en daardoor een persoonlijke touch te geven, je dier op een fijne manier gedenken. Indien je na de crematie de as meeneemt kan je deze unieke, persoonlijke herinneringssteen in huis neerzetten of ophangen bij de urn. Als je de as uitstrooit, kun je de gedenksteen ophangen op die plek. Als dat niet kan, kun je ook een mooie plek in de tuin kiezen, waar jouw hond vaak kwam of het liefste lekker lag te luieren.

Wij maken de herinneringsstenen van leisteen. Dit is een mooie zwarte steensoort met een natuurlijke uitstraling. De tekst en afbeeldingen worden door een laserstraal gegraveerd waardoor deze grijs worden. 

Als je leisteen beschadigd wordt het grijs en van deze techniek maken wij gebruik met onze lasermachines. Vervolgens voorzien wij dit product van 4 gaatjes. Een bevestigingssetje sturen wij altijd mee zodat u deze steen altijd netjes kan bevestigen. Behalve mooi zijn onze gedenkstenen ook weersbestendig.

 

Zelf de gedenksteen van je hond online ontwerpen.

Heb je een gedenksteen van leisteen uitgezocht op onze website (formaat en vorm), dan kan je de opdruk helemaal zelf ontwerpen. Kies een lettertype uit dat jij mooi vindt en bepaald de lettergrootte ook zelf. Als je klaar bent met het ontwerp kan je eerst nog een drukproef printen om te kijken of er geen foutjes in zijn geslopen. Is alles goed, dan kan je de grafsteen voor je hond bestellen. Onze levertijd is erg snel. Bestellingen op werkdagen voor 15.00 uur gaan dezelfde dag nog op de post.

Natuurlijk kun je een gedenksteen ook voor andere dieren door ons laten maken. Als je kat, jouw konijn of je vogel overleden is kun je ook zelf een persoonlijke steen ontwerpen ter nagedachtenis van je lieve huisdier en de tijd dat je van elkaar genoten hebt. Naast gedenkstenen maken wij ook canvas schilderijen van foto's van huisdieren. Ook op deze wijze kan je je overleden hond herdenken.

 

Wist je dat een huisdier begraven in je eigen tuin mag onder voorwaarden?
In Artikel 14 van het EU besluit staat het volgende:
-Er moet voldoende ruimte in de tuin zijn voor een graf voor jou dier.
-De grond moet uw eigendom zijn. Het mag dus geen huur of erfpachtgrond zijn
Het kan zijn dat een gemeente nog aanvullende eisen heeft. Neem daarvoor het beste contact op met uw gemeente. Een dier zomaar begraven in het bos of park mag uiteraard niet.
Er zijn ook speciale begraafplaatsen voor honden en katten maar je kan je hond of kat ook laten cremeren. Een gedenksteen geeft dan net dat beetje meer.