• truck Geen verzendkosten
  • helpdesk Helpdesk 7 dagen per week
  • achteraf betalen Bij ons kun je achteraf betalen

Verboden bord

Verboden borden, welke rechten geven ze?

Je komt ze over al wel tegen, verboden borden. Ons land staat er vol mee, je struikelt erover. Er zijn allerlei soorten verboden borden. Deze borden geven je aan dat er iets is dat je niet zomaar mag doen zonder bevoegdheid hiervoor te hebben. Vooral bedrijven of instanties plaatsen deze borden om aan te geven dat er een bepaalde handeling niet mag worden verricht zonder toestemming. Echter, er zijn ook particulieren die gebruik maken van dit soort borden. Vandaag nemen we het bord van verboden toegang, en het bord van niet toegestaan te parkeren met je door.

  • Incl bevestigingsmateriaal
  • Geen verzendkosten
  • Snel geleverd. Ca 1 à 2 werkdagen

Alle naambordjes die u kunt gebruiken als verbodsborden

Verboden borden

Verboden toegang bord.

Een verboden toegang bord geeft aan dat men een bepaalde plek niet mag betreden. Iedereen die een bepaald terrein bezit of in zijn beheer heeft mag zo een bord ophangen. Velen denken dat je een bord verboden toegang enkel mag gebruiken als bedrijf zijnde, echter, soms ziet men in in de nabijheid van bepaalde huizen zo een bord hangen, en dat kan kloppen. Veel particulieren gebruiken ook een bord verboden toegang. Dit doen zij om ongewenste bezoekers buiten de deur te houden? Wanneer iemand, volgens het Wetboek van Strafrecht de grond ongevraagd betreed of er vee laat lopen, diegene wordt vervolgens gestraft door middel van een geldboete van de eerste categorie. Zo een bord geeft dus uiteraard bepaalde rechten.


Wanneer je een bord als dit in de nabijheid van het terrein plaatst, dan geef je aan dat het terrein privéterrein is en dat dit terrein dus niet betreden mag worden zonder toestemming van de grondbezitter. Wanneer iemand niet in staat is om aan te tonen dat hij of zij wel de bevoegdheid heeft om de grond te betreden, dan maakt diegene inbreuk op de rechten van de grondbezitter en dit is uiteraard een strafbaar feit. Wanneer iemand inbreuk maakt op de rechten van de grondbezitter door de grond zonder bevoegdheid te betreden, dan kan de politie worden ingeschakeld. Wanneer blijkt dat het bord is genegeerd, dan zal de politie optreden tegen de schuldige in kwestie. De politie zal de schuldige een geldboete uitschrijven. Deze boete kan oplopen tot maximaal €225. Welke boete iemand krijgt is uiteraard afhankelijk van de ernst van de situatie.

Is het iemand die dit al meermaals heeft gedaan? Van welke aard is de opzet waarmee het strafbare feit is gepleegd? Welke intenties waren er aanwezig bij de schuldige in kwestie? Dit zijn allemaal factoren die een rol spelen in het bestraffen van de schuldige partij.

 

Verboden te parkeren bord.

Een verboden te parkeren bord kun je overal tegenkomen. Op allerlei soorten parkeerplaats kun staan deze borden verboden te parkeren verspreid. Dit is uiteraard omdat een bedrijf of instantie niet wilt dat jij op die plek je motorisch voertuig parkeert. Borden verboden te parkeren zijn te herkennen aan hun rode buitenrand, hun blauwe centrum en een lijn die diagonaal in het rood van de linker bovenkant naar de rechter onderkant. Deze borden zijn gemakkelijk te kopen, je kunt ze in speciale winkels of webwinkels vinden. Wanneer je als bedrijf of instantie zijnde niet wilt dat iemand op jouw terrein op een bepaalde plek parkeert, dan kon zo een bord worden geïnstalleerd. 

De sancties voor het negeren van zo een bord zijn redelijk fors. Je riskeert hiermee een boete die kan oplopen tot €140. De mildste hiervan is €90, waarbij de uitschieter het parkeren op een gehandicaptenparkeerplaats is. Dit is namelijk €390. De voordelen van het bord voor verboden te parkeren is dat het een handig middel is om te zorgen dat mensen niet op een bepaalde plek parkeren, en het is een bord dat heel duidelijk verteld dat het op de desbetreffende plek niet wenselijk is als je daar parkeert. Doe je dit toch, dan riskeer je een boete.